GM

Debriefing periode 1

Vooropdracht

Eerst ga je zelf een onderzoek doen naar CD covers. Hiervan sla je er 5 op die aansluiten bij jou gekozen stijl. Daarna noteer je 4 elementen die je aanspreken vanuit de CD covers. Ook vertel je waarom ze je aanspreken.

 

Opdracht 1: CD cover

In periode 1 beginnen wij met het maken van een CD cover. Dit kan je doen in Illustrator of in Photoshop. Iedereen krijgt ook een template zodat het formaat van iedereen hun CD cover hetzelfde is. De weging van het onderzoek en de cover is 2x. De opdracht is wel verschillend bij de verschillende richtingen. (Ook moet je natuurlijk een debriefing maken, deze telt 1x mee.)

 

Kunst

Bij kunst kies je een ontwerpstijl. Je hebt een paar soorten waar je tussen kan kiezen. Ook is het belangrijk dat je een bijpassend lettertype vind.

  1. typografie
  2. geometrisch
  3. cartoon
  4. illustratief
  5. je eigen stijl/gekozen stijl (alleen in overleg met de docent)

 

Ondernemen

Bij ondernemen pak je een foto van jezelf, klasgenoot of broer of zus. Vervolgens zet je dit persoon neer als een idool op de voorkant van je CD cover.

 

Wetenschap

Bij wetenschap kies je een molecuul en die zet je op je CD cover. Eerst ga je deze molecuul goed onderzoeken.

 

Opdracht 2: Muziek

Bij opdracht 2 ga je muziek maken. Dit doe je in het programma GarageBand. De weging van deze opdracht is 3x. Het is belangrijk dat je je eigen originele compositie maakt. Je kan het nog origineler maken door zelf geluiden op te nemen of iets in te spreken bijv. Je liedje moet minimaal 45 seconden zijn.

 

Opdracht 3: reflectie

De reflectie van periode 1 spreekt voor zichzelf denk ik. Je reflecteerd op periode 1. De weging van de reflectie is 1x.

 

vooropdracht

cover 1 (links boven)

Bij deze cover sprak vooral het lettertype mij erg aan. Het is fel, opvallend en bijzonder. Ook dat met die dubbele autos maakt het toch wat leuker.

cover 2 (middel boven)

Ik heb deze cover gekozen omdat hij me erg aansprak. Het paars komt vaak terug. Ook vind ik dat hij een leuke outfit aanheeft. Deze cover geeft me erg goeie vibes.

cover 3 (rechts boven)

Hier vond ik het van die 2 foto erg leuk, en dan met name dat die foto linksboven half doorzichtig is. Dat maakt deze cover toch net iets intressanter. Ook vond ik het leuk dat dat blauw van de achtergrond terug kwam in de pet.

cover 4 (links onder)

Bij deze cover vind ik eigenlijk alles wel leuk. Het lettertype, de kleuren en de drukke compositie. Het valt erg op en trekt je aandacht. Ook zijn het erg opvallende figuren.

 

cd cover

Schermafbeelding 2019-11-08 om 11.35.16

de beat

Schermafbeelding 2019-12-16 om 15.56.54

 

glamourfoto

vrouw 1 2

 

foto ouder maken

Vuurtoren

 

belichting veranderen

kalkoen

 

HOOFDOPDRACHT

vooronderzoek

1

3 photoshop editscompositing_1408x792.jpg

Het geeft een goeie sfeer. Ik vind de lucht erg mooi en passen bij dat Romeinse ding op de achtergrond. Eigenlijk is alles hier gefotoshopt. De lucht heeft waarschijnlijk meer kleur gekregen. Ook dat romeinse ding is nep. Als je kijkt naar de wolken onderin het beeld zie je dat ze deze aan de buitenkant meer doorschijnend zijn dan aan de binnenkant van het beeld.images.jpeg

 

 

Ook dit beeld geeft een goede sfeer vind ik. Die dingen in de lucht zijn natuurlijk nep. Ook denk ik dat ze dingen aan de belichting hebben aangepast zodat het wat levender werd. Ik heb deze gekozen omdat ik die huizen in de lucht leuk vond.

ArtStation - Fantasy world, Monalisa Guha Ray

Dit beeld geeft een beetje een mysterieuze sfeer. Het verschil met deze en de andere 2 is dat deze wat donkerder is en dus een andere sfeer geeft. Daarom heb ik deze ook gekozen. Ik denk dat alles wel is gefotoshopt maar vooral de belichting en vogels.

2

Ik heb de maand mei gekozen.

✰!!moonchild — Fantasy Cottage Digital Art - Toadstool Cottage by...

Als ik aan mei denk denk ik aan bloemetjes, lekker weer en gewoon blijheid. Ik vind dat deze foto dat uitstraalt.

 

Pin by ASHA Khanna on landscape | Spring landscape, Fantasy ...

Hetzelfde geldt eigenlijk voor deze foto.

nature, Landscape, Trees, Forest, Bridge, Sunlight, River ...

Pin de Luisa Lopes en Floresta Encantada | Paisaje de fantasía ...

Resultado de imagen para paisajes de cuentos de hadas (con ...

3

Ik vond die huizen in de lucht erg leuk en om dat dan te combineren met de laatste paar plaatjes. Dus dan is het een beetje een combinatie van bloemen en bos en die zwevende huizen.