Ad3d

Magazine cover (samengewerkt met Veere)

0CA266F9-1701-4F8C-827E-EDA13E0658CB

Veere en ik zijn op dit model van het hemd gekomen omdat er wel een paar voorbeeld modellen waren maar die vonden we niet mooi. Toen zijn we gaan brainstormen over andere soort modellen. Met behulp van heel veel schetsen zijn we op het idee gekomen om een hemd te maken zonder mouwen of bandjes. Aangezien er niet heel veel stof voor nodig was konden we ook een paar testjes maken. We kwamen er toen achter dat er elastiek in moest om het te laten blijven zitten.  Op dit moment hadden we de basis van het hemd, maar dit was natuurlijk erg saai en kaal dus moest er nog iets leuks bij. Omdat het zo vlak en kaal was wouden we er iets van dynamiek in brengen. Hiervoor kozen wij een witte stof. We probeerde zo veel mogelijk gebruik te maken van contrasten. De kleur: zwart-wit, de dichtheid: doorzichtig en dik, de vormen: strak en losjes. We gebruikte ijzerdraad zodat wij konden experimenteren met verschillende vormen. Ook hiervoor hebben wij wat schetsen gemaakt en materiaal proefjes gedaan. Het was even uitproberen maar uiteindelijk vind ik het goed gelukt.

 

KIOR

opdracht 1

A) Wat zou een beeld op een rotonde kunnen betekenen?

Maatschappelijke boodschap

Buurtkunstwerk ReCycle in De Kweekvijver aan de St.Franciscusweg

Hier zie je een grote bal gemaakt van (volgensmij) wielen van fietsen. Dit is dus gerecycled. Ik denk dat het doel hiervan is om meer aandacht te trekken voor het recyclen van dingen of/en milieu vervuiling. Dus een maatschappelijke boodschap is denk ik een belangrijke boodschap willen overbrengen. https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/81158/buurtkunstwerk-recycle-kweekvijver/

 

Toeristische trekpleister

Charging Bull Wall Street - We Heart New York

Hier zie je een beeld van een stier in New York. Heel veel mensen gaan hierheen. Zelf toen ik in New York ben ik ook geweest en het was er erg druk.

http://www.wikipedia.com

 

Esthetisch oogpunt

Gemeenten stellen zwaardere eisen aan beeldende kunst - BlowUps

Esthetisch betekend mooi en elegant etc. Als ik naar dit beeld kijk is het gewoon een mooi strak beeld. Daarom heet het een esthetisch oogpunt.

Gemeenten stellen zwaardere eisen aan beeldende kunst

 

Politiek standpunt

PVV niet blij met levensgroot standbeeld van Che Guevara in ...

Dit is een beeld van Che Guevara, hij hoorde bij de leiding van Cuba rond de Cubaanse revolutie. Dit is dus een politiek standbeeld. Ik snap alleen niet waarom het dan een standpunt heet.

 

Educatief standpunt

Rotonde Kunst - Alles over kunst op Rotondes - www.rotondekunst.nl

Hier zie je een vrouw, ze is een beetje dik, zitten op een hamburger. Ze proberen je dus te leren dat als je veel ongezonde dingen eet dat je dik kan worden. En als je iets leert is het educatief. Daarom is het een educatief standpunt.

 

Religieus visie

Jezus beeld met geheven armen (28 cm) - De Vrolijke Engel

Dit is een beeld met een religieuze achtergrond. Dit zie je omdat het Jezus is.

 

B) eigen gekozen beeld

Cascade, Joep van Lieshout

Standbeeld Cascade Atelier van Lieshout

Iedereen kent dit beeld denk ik wel. De op elkaar gestapelde olievaten. Ook druipt er wat olie uit, hier heeft de kunstenaar mensen van gemaakt. Als je heel snel kijkt naar dit kunstwerk zie je niet dat het mensen zijn maar als je wat beter gaat kijken zie je dit wel. Dat vind ik er ook wel leuk aan.

 

opdracht 2

Inheemse Australische Kunst (ook Bekend Als Aboriginal Kunst) Is ...https://nl.123rf.com/photo_6231843_inheemse-australische-kunst-ook-bekend-als-aboriginal-kunst-is-kunst-gemaakt-door-inheemse-australi%C4%86%C2%AB.html

Pin van Marloes Duyker op Catism in 2020 | Japanse kunst ...http://www.pinterest.com

 

Chinese zijdeschilderingen - 1450-1492 Aziatische kunst en ...https://www.zwiggelaarauctions.nl/index.php?p=a&select=43,433,21868

 

Expertencommissie Russische kunst al na één dag ontbonden | De Tijdhttps://www.tijd.be/cultuur/kunstmarkt/expertencommissie-russische-kunst-al-na-een-dag-ontbonden/9983908.html

 

Russische liefde voor Franse kunst | Tableau Magazinehttps://tableaumagazine.nl/highlights/russische-liefde-voor-franse-kunst

 

Afrikaanse Kunst Creativiteit - Gratis afbeelding op Pixabayhttps://pixabay.com/nl/illustrations/afrikaanse-kunst-creativiteit-1732247/

 

 

 

Design Archives - Pagina 32 van 70 - Daily Cappuccinohttps://www.dailycappuccino.nl/art-design-lifestyle/page/32/

 

Ik vind zelf de Aziatische kunst het mooist. Dit zijn de 2de en de derde foto´s. Ik vind de kleuren mooi, het klopt gewoon helemaal. Ook vind ik de vormen (bij de derde) mooi. Het is een herhalende vorm. Dit zie je bij de wolken, bergen en de golven. Zo wordt het een mooi geheel.

 

Opdracht 3

IMG_7948

 opdracht 4

Naamloze tekening

 opdracht 5

Dit waren mijn 3 schetsen van beelden op een rotonde. Bij de eerste schets zie je opgestapelde Zenstenen. Bij de 2de schets zie je de Yin en Yang. En op de derde schets staat een Lucky Cat.

67F864B4-5EA8-4699-AE63-367CB13AF720

Dit was mijn uiteindelijke ontwerp. Hij is gemaakt van beton. Er ligt een verhogend stoeprandje omheen zodat het minder verleidelijk is om er overheen te rijden.

1. In het verkeer zijn veel mensen erg gestrest en hebben ze altijd haast. Daarom wou ik iets maken wat soort van zen achtig iets uitstraalt. Ik heb het beeld ook niet heel hoog gemaakt (1m30cm) zodat je het vanuit de auto en vanaf een bromfiets kan zien wat het is.

2. Het heeft een Aziatische inspiratie. Een Yin en yang (hoe dit genoemd wordt) komt uit China.  Ook vind ik het een esthetisch beeld.

3. De boodschap achter mijn beeld op de rotonde is dus dat mensen wat minder gestrest moeten zijn in het verkeer.